Grønn meny: Oppskrifter som gjør kjøkkenet vårfriskt

 

Våren vekker liv i naturen og bringer med seg et fargerikt utvalg av grønn mat som symboliserer friskhet og vitalitet. Fra knasende grønne salater til sprø grønnsaker som asparges og erter, tilbyr våren en skattekiste av grønne smaker. 

VELKOMSTGLASS
Frisk Mojito! Bland is, soda, limejuice og brunt sukker, og fyll på med frisk mynte.


FORRETT
Halve avocados med fyll av spekeskinke og valnøtter. Hakk innholdet og server med basilikum, sitronsaft, olivenolje, flaksalt og nykvernet pepper.


HOVEDRETT
Grønn ertesuppe à la kokk Jan Ivar Nykvist! Til fire personer trenger du:

  • 1 løk eller 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss smør
  • 500 g frosne grønne erter
  • 6 dl kylling- eller grønnsakskraft
  • 2 dl fløte
  • 2 ss sitronsaft
  • En halv ts salt
  • En halv ts kvernet sort pepper
  • Litt chorizo
  • Eventuelt litt skalldyr, friske urter eller en dæsj Champagne!

Finhakk løk og hvitløk. Stek løk på middels varme i 2 minutter under omrøring. Ha i erter og kraft. La koke i to minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en foodprosessor. Tilsett fløten. Hvis du vil ha en luftigere suppe, kan du piske fløten til løs krem og vende den inn i suppen like før servering. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Topp suppe nmed chorizo, løk og grønne erter som du freser raskt i panna og pynt med frisk timian.

DESSERT
Server skiver av kiwi med pistasjnøtter, smeltet sjokolade, chili og flaksalt.

Oppskriftene er hentet fra kokeboken Sulten. Den er laget av kokk Jan Ivar Nykvist og fotograf Mats Dreyer fra Oktopus, som er Noremas samarbeidspartner på foto og matinspirasjon. Se flere av arbeidene deres her. 

Eller på Instagram: @oktopus_studio, @janivarnykvist, @mats.dreyer