Hatlane Omsorgsenter, Ålesund
Hatlane omsorgssenter, Ålesund
Hatlane omsorgssenter, Ålesund

Hatlane omsorgssenter, Ålesund

Hatlane omsorgssenter i Ålesund er landets første sykehjem bygd etter passivhusstandard. Omsorgssenteret ble innflyttet 8. oktober. Norema Kjøkkenstudio Bergen har levert kjøkken til prosjektet.

Foto: Bygg.no

For Skanska Norge er dette det andre omsorgssenteret selskapet bygger i Ålesund. Man benyttet den samme gruppen bestående av arkitekt, tekniske entreprenører og andre fagpersoner under planleggingen av Hatlane omsorgssenter som ved Blindheim omsorgssenter. Johansen mener det er en stor fordel å bygge videre på fagfolk med relevant erfaring fra tidligere prosjekter.

– I forkant
Byggherrens prosjektleder, Judith Muster fra Ålesund kommunale eiendom KF, sier til Byggeindustrien at hun er godt fornøyd med resultatet.

– Vi begynte arbeidene på byggeplassen i april 2011. Så her har det gått fort unna, sier hun.

Hatlane omsorgssenter er Ålesund kommunale eiendom KFs første passivhus. Men det kommer flere. På nabotomten bygges det nå en større skole med passivhusstandard og jordbasert varmepumpeanlegg.

– Hovedpoenget med å omgjøre Hatlane omsorgssenter til et passivhusprosjekt er definitivt å spare energi, men samtidig ønsket vi å være i forkant, sier Muster.

Tekst og bilder: Byggeindustrien bygg.no