Ting å tenke på når du planlegger nytt kjøkken

Når du skal planlegge ditt nye kjøkken handler det aller mest om hvilke behov du har på ditt kjøkken. Skal du bake mye, liker du åpne løsninger eller brukes kjøkkenet mest som en sosial sone. Alt dette bør du tenke på før du planlegger kjøkkenet ditt.

Her gir vi deg noen tips til ting du bør tenke på når du skal ha nytt kjøkken.

Norema kjøkken Trapes Sort Eik  moderne kjøkken sort eikekjøkken marmor

Fokus på mer enn tilberedning og spising

Kjøkkenet har gått fra å være et rom hvor man bare lager og spiser mat, til å bli et multifunksjonelt rom hvor vi gjør alle mulige ting, og derfor må vi tenke nytt når det gjelder hva det skal inneholde og på hvilke plasser. Et moderne og nytt kjøkken må være fleksibelt og allsidig og kunne brukes til mange forskjellige ting i løpet av en dag.

Tenk soner

En ny måte å tenke planløsning på er å dele inn kjøkkenet i forskjellige soner og tildele hver sone et bruksområde. Å skape rom i rommet med andre ord. Gjør det helt enkelt: én sone for matlaging, én sone for arbeid og én sone for avslapning. Eller du kan tilføye en fjerde sone, for når du har gjester.

Når du har satt opp sonene du vil ha, må du tenke over hva du ønsker å fylle dem med. I sonen for avslapning kan du for eksempel velge å ha en barløsning med kaffemaskin. Og ikke nøy deg med å tenke møbler – ta også en titt på ulike belysningsalternativer. Sterke lyskilder er perfekt til matlaging eller for barna når de skal gjøre hjemmeleksene, mens mer dempet belysning skaper en intim atmosfære når gjestene kommer.

Tenk oppbevaringsplass

Oppbevaringsplass kan også være svært viktig, og når du først skal ha nytt kjøkken, så ikke tenk oppbevaring bare til kjeler og kjøkkenredskaper. Dagens kjøkkendesign åpner for å tilordne plass til alt det andre som finner veien inn på kjøkkenet – fra bærbare pc-er til nettbrett, leker, blader og skolebøker. Alt sammen krever praktiske og lett tilgjengelige oppbevaringsløsninger.

Les mer om våre IQ-produkter

Still ut deg selv

Ikke alt du har fremme på kjøkkenet trenger å være praktisk eller nyttig. Pynteting, minner og suvenirer speiler din personlighet og forteller interessante historier. Ved å vise frem gjenstander fra hele hjemmet og alle sider av livet, gjør du kjøkkenet til et helt personlig sted. Tilføy derfor både hyller og skap med glassdører i tillegg til lukkede oppbevaringsløsninger.

Norema kjøkken, Design Akse, Areal, S7500-N