Husets hjerte

Når Mariangela Di Fiore ikke skriver bøker, storkoser hun seg på sitt lekre Edelkjøkken fra Norema.

Mariangelas Edel kjøkken

For mange, meg selv inkludert, er kjøkkenet det viktigste rommet i huset. Det er samlingspunktet der uttalige måltider, samtaler, betroelser og latteranfall finner sted. Det er husets pulserende hjerte.

Derfor var jeg ekstra spent da vi skulle på visning på huset vårt første gang. Fra bildene vi hadde sett på nett av den nesten hundre år gamle sveitservillaen på Nesodden, virket det som drømmehuset. Beliggenheten, den store hagen og den flotte utsikten. Men vi kunne ikke kjøpe huset med mindre jeg fikk den rette følelsen på kjøkkenet. Såpass godt kjenner jeg meg selv. Derfor løp jeg rett inn på kjøkkenet under første visningen. Der ble jeg stående midt på kjøkkengulvet, og se meg rundt, mens jeg stilte meg spørsmålet: Er dette et sted jeg kan se for meg at jeg og familien min kunne tilbringe uttallige timer?

Det var det! Kjøkkenet var romslig og åpent og hadde to store vinduer som slapp inn masse lys og ga utsikt ut mot den grønne, frodige hagen. Men kjøkkeninnredningen måtte byttes. Den var mørk, slitt, skranglete og gammel. Med den rette innredningen ville dette kjøkkenet bli en perle, så vi begynte raskt å kikke oss om etter passende kjøkkeninnredninger.

Landkjøkken, country kitchen og nostalgic kitchen var stikkordene. Dette førte meg til Norema og kjøkkenserien Edel Hvit. Det var kjærlighet ved første blikk! - Jeg har funnet kjøkkenet vårt! ropte jeg gledestrålende til mannen min.
Mariangela Di Fiore
Mariangelas Edel kjøkken

Det var flere ting å tenke på: Kjøkkenet måtte passe inn i stilen til huset. Det måtte ha nok av lagringsplass og ellers tilfredstille kravene jeg, som kokebokforfatter og aktiv hjemmekokk, har behov for. Det måtte også være barnevennlig.

Jeg søkte og lette på nett etter inspirasjonsbilder og passende kjøkkentyper. Landkjøkken, country kitchen og nostalgic kitchen var stikkordene. Dette førte meg til Norema og kjøkkenserien Edel Hvit. Det var kjærlighet ved første blikk! - Jeg har funnet kjøkkenet vårt! ropte jeg gledestrålende til mannen min.

Nå som vi hadde funnet kjøkkenet vi ønsket hadde vi ingen tid å miste. Vi startet umiddelbart samarbeidet med Norema der vi, med kyndig hjelp, fikk tegnet et kjøkken som passet perfekt inn hos oss. Vi valgte romslige kjøkkenskap, et par av dem med glassdører og belysning. Istedenfor underskap satte vi inn store, gode skuffer med dempere, da vi syns disse gir bedre oversikt.

Som hobbykokk var romslig og god benkeplass på toppen av må ha-lista mi. Derfor valgte vi en benkeplate i heltre eik som strakk seg nedover hele langveggen. På den måten får man godt med armslag og flere kan jobbe ved siden av hverandre, slik at matlagingen blir en sosial og integrert del av familielivet. På skap og skuffer valgte vi håndtak som var gode å holde i og lette å rengjøre for fettmerker fra små barnehender. Vifte med godt uttrekk ble også prioritert, sammen med den vakre Røroshetta. Vi ønsket å dele opp kjøkkenet i to soner, en for matlaging og en for oppvask. Derfor satte vi inn integrert oppvaskmaskin og en stor kjøkkenvask i porselen på kortveggen i rommet. Veldig praktisk, siden man da slipper oppvasksøl og vann oppi maten. Endelig fikk jeg også orden på krydderne mine i en egen krydderskuff! For meg var kjølehjørnet selveste kirsebæret på toppen av kaka. Det rommer like mye som 4-5 kjøleskap, så nå kan vi endelig storhandle og ha godt med plass i kjøleskapet. En drøm!

Først da kjøkkenet var installert følte jeg at huset var ordentlig vårt. Det er her vi tilbringer mesteparten av tiden vår. Kjøkkenet har blitt akkurat det rommet jeg ønsket det skulle bli. Husets hjerte. Fylt av familie, venner og masse deilig mat.