Hvordan vedlikeholde benkeplaten din!

Kjøkkenbenken er en viktig del av kjøkkenet ditt og noe du ønsker å holde pen og ren så lenge som mulig. Stell av benkeplate avhenger av naturligvis av type benkeplate, men her er noen generelle tips til en ren og pen benkeplate.

Ren og pen benkeplate? Her får du tipsene!

Norema kjøkken Trapes ask moderne lyst kjøkken kjøkken med skinnhåndtak hyttekjøkken

1. Hold benkeplaten tørr

Sørg for å tørke av benkeplaten jevnlig når du vasker opp og når du har laget mat, særlig en del bær kan sette stygge flekker på benkeplaten din. Lar du vann ligge lenge på en benkeplate av tre kan den svelle og slå sprekker. Har du benkeplate i marmor skal du være ekstra forsiktig med sitronsaft eller annen sur væske, dette kan sette stygge flekker som kan være vanskelig å få bort.

2. Ikke for varmt

De færreste benkeplater tåler særlig varme, sett derfor aldri varme panner eller kjeler direkte på benkeplaten. Ha alltid varmebestandige underlag for å beskytte mot svimerker.

3. Skjær med forsiktighet

Kutt aldri direkte på benkeplaten, men bruk skjærebrett. Selv om platen er av tre, får man stygge merker og kan skade platen.

4. Gi litt omtanke

Det finnes både benkeplater som trenger lite vedlikehold og benkeplater som trenger mye. Husk å olje benkeplaten i tre regelmessig. Har du en laminatplate skal du bruke en myk klut med vann og mildt flytende vaskemiddel til daglig pleie. Og husk, uansett hvilket materiale benkeplate din er laget av, tørk alltid fuktighet med det samme.

Marbodal - bänkskiva Beach Clay

Velg benkeplate

Med disse tipsene beholder du en ren og pen benkeplate lenger.

Utforsk vårt benkeplateutvalg