Sommertid

I sitt lyse og lekre Edel-kjøkken har Mariangle Di Fiore komponert to lette og deilige sommerretter som hun deler med oss.

Sommerstid ønsker jeg meg frisk og lett mat, full av saftig grønt og friske urter. I hagen spirer og gror både spinat, ruccola, mynte, basilikum, timian, gressløk og oregano og disse er gjengangere i sommerkjøkkenet mitt. Jeg elsker å eksperimentere og prøve meg frem med nye smakskombinasjoner og pesto er en slik rett som kan varieres i det uendelige. Den klassiske varianten er med basilikum og pinjekjerner, men her har jeg tilsatt mynte og byttet ut pinjekjernene med mandler. Prøv deg gjerne frem med andre urtekombinasjoner og nøtter.

Squash er en annen sommerfavoritt og jeg spiser den både rå, grillet, stekt og bakt. Her har grillet squash fått selskap av fetaost, ruccola, bladpsinat og pinjekjerner. Med en enkel dressing av olivenolje og sitron så er denne salaten virkelig en vinner.

Glad sommer!

Spaghetti med mynte- og basilikumpesto

(2 porsjoner)

200 g spaghetti
2 dl frisk basilikum
1 dl frisk mynte
1 hvitløkfedd
1 liten håndfull mandler uten skall
ca 2,5 dl olivenolje
100 g ferskrevet parmesan
salt, pepper

Varm mandlene forsiktig i en panne. Skrell hvitløkfeddet. Ha basilikum, mynte, mandler og hvitløkfedd i en morter eller blender. Mos det hele godt sammen og bland i ferskrevet parmesan. Hell så over olivenolje i en tynn stråle og bland godt sammen. Smak til med litt salt og pepper.

Kok spaghetti etter anvisningen på pakken. Når spaghettien er ferdigkokt har du den over i et dørslag. Bland så inn pestoen og servér med litt ferskrevet parmesan og gjerne noen spiselige blomster (jeg har brukt gressløkblomster).

Salat med grillet squash, fetaost og pinjekjerner

(2 porsjoner)

1 squash
2 dl rucola
2 dl babyspinat
50 g fetaost eller myk, hvit geitost
1 liten håndfull pinjekjerner
1 liten håndfull mynteblader
Extra virgin olivenolje
1 sitron
salt, pepper

Skjær squashen i tynne strimler med en skarp kniv eller mandolin og grill den i en grillpanne (evt vanlig stekepanne). Skyll rucola og bladspinat godt og bland sammen i en bolle sammen med den den grillete squashen og mynteblader. Varm pinjekjernene i en panne, pass godt på så de ikke brenner seg. Bland 3 ss olivenolje, 1 ss sitronsaft, skallet av 1/2 sitron og en klype salt og pepper i et lite glass. Hell dressingen over salaten og bland godt sammen. Ha over fetaost i biter og dryss over pinjekjernene tilslutt.