Rotmos

Rotmos, kålrabistappe eller kålrotstappe – kjært barn har mange navn. Dette er oppskriften på en kremet og god rotmos som passer til blant annet pinnekjøtt. Ved å tilsette gulrot får den ferdige mosen en fin gyllen farge.

Antall porsjoner: 4
Tid: 30 minutter

INGREDIENSER
1 kg kålrot
3 gulrøtter
2 dl fløte
2 ss smør
1 ts salt
½ ts kvernet sort pepper
½ ts revet eller malt muskat

Skrell kålrot og gulrøtter. Kutt grønnsakene i grove biter.

Ha grønnsakene i en kjele. Dekk med vann og tilsett ½ ts salt. Kok til  grønnsakene er helt møre. Dette tar 15–20 minutter. Hell av vannet, men ta vare på litt av kokevannet. Mos grønnsakene med en  potetstapper eller en visp. Ha i fløte og smør. Tilsett kokevann til du  har ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og muskat.

Foto: Oktopus

Server rotmos til dampet pinnekjøtt.