Ikke mange kan skryte av å ha det perfekte kjøkken, men les hva som etter Mariangela sin mening gjør et kjøkken godt å jobbe i.
For en matentusiast som meg tilbringes noen av de aller beste stundene på kjøkkenet. Her blandes, røres, vispes, kokes, stekes, helles, krydres og nytes måltid etter måltid. Som en konsekvens av dette ligger dessverre kjøkkenet alltid laglig til for rot, oppvask og kaos. For jovisst elsker jeg å diske opp med nydelige retter, men jeg er ikke like glad i å rydde opp i kaoset etterpå. Derfor tenkte jeg dele noen tips til hva et kjøkken bør inneholde for å gjøre matlagingen så lettvint, hyggelig og funksjonell som mulig.
Det er utrolig deilig å ha armsleng og god plass når man skal lage mat. Hvis du lar kjøkkenbenken gå nedover hele langveggen så kan du virkelig breie deg ut. Det er også nok plass til at flere kan stå ved siden av hverandre. For hva er vel triveligere enn å invitere familie og venner til å lage mat sammen? Både sosialt, hyggelig og ikke minst man kan la gjestene ta seg av løkskjæringen.
Når man lager mat blir det ofte mye oppvask, og dersom man misliker rot på kjøkkenbenken er en god kjøkkenvask alfa og omega. Med en stor vask forsvinner skjærefjøl og kniver, boller og sleiver, kjeler og slikkepotter når man er ferdig å bruke det. Da slipper man å se rotet mens man lager maten.
Livet på kjøkkenet fikk en helt ny mening da jeg byttet ut underskap med skuffer. Så utrolig praktisk det er å åpne opp en skuff og ha alt synlig og sortert. Tiden der jeg satt på knærne og ryddet ut av skapet før jeg tilslutt fant det brune sukkeret gjemt lengst der inne er definitivt forbi. Og takk og lov for det!
Jeg elsker å invitere til fest og da lager jeg alltid masse mat! Men for å ikke ende som et superstresset og svett monster på kjøkkenet fem minutter før gjestenes ankomst, liker jeg å forberede så mye som mulig dagen i forveien. Men dette må oppbevares kjølig, og derfor er kjølehjørnet blitt min beste venn. Her kan jeg oppbevare nærmest ubegrensede mengder mat og kaker. I tillegg er det plass til drikkevarer. Slå den!
Disse fasilitetene er verktøy som letner tilværelsen på kjøkkenet mitt. Men den viktigste fasiliteten av dem alle er selvfølgelig venner og familie, latter og god stemning rundt bordet- og gjerne et godt glass vin! Og en snill ektemann som tar oppvasken.