Blå meny: Oppskrifter som tar havet inn på kjøkkenet

Våren gir oss muligheten til å utforske en rekke fargerike matvarer, som blåbær, blå poteter, og lilla kål. Blått tilfører maten en spennende dimensjon til våre kulinariske opplevelser. Utforsk mulighetene og la deg inspirere av vårens fargerike mangfold, inkludert de blå matvarene.



VELKOMSTGLASS

Ha tonic, blåbær og agurkskiver i glassene. Tilsett nypresset sitronsaft og pynt med rosmarin og nykvernet pepper.

FORRETT
Grill østers i fem minutter til de åpnes. Server med salt, pepper, blåmuggost og limejuice.

HOVEDRETT
Blåskjell med curry à la kokk Jan Ivar Nykvist! Til fire personer trenger du:

  • 2 kg blåskjell
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss smaktsnøytral olje
  • 4 ss curry paste
  • 4 dl kokosmelk
  • Frisk koriander
  • 2 lime

Rens blåskjellene. Finhakk sjalottløken og korianderen. Fres sjalottløken i olje i en kjele under omrøring i ett minutt. Tilsett curry paste og stek i ytterligere ett minutt. Ha blåskjellene og kokosmelken i kjelen. Sett på lokk og la dampe i ca. Tre minutter til blåskjellene åpner seg. Hold på lokket og rist lett på kjelen halvveis. Press over limesaft og strø over koriander før servering.

DESSERT
Friske skogsbær! Bland blåbær og bjørnebær i vakre skåler, og server med vaniljekesam, frisk mynte og nykvernet pepper.

Oppskriftene er hentet fra kokeboken Sulten. Den er laget av kokk Jan Ivar Nykvist og fotograf Mats Dreyer fra Oktopus, som er Noremas samarbeidspartner på foto og matinspirasjon. Se flere av arbeidene deres her. 

Eller på Instagram: @oktopus_studio, @janivarnykvist, @mats.dreyer