Insalata caprese
500 g cherrytomater av beste kvalitet
300 g bøffelmozzarella
extra virgin olivenolje
salt
friske basilikumblader
Skyll cherrytomatene og del dem i mindre biter. Skjær mozzarellaen i biter. Bland tomater og mozzarella sammen i en bolle, drypp over litt olivenolje, smak til med salt og bland inn rikelig med friske basilikumblader.
Server gjerne capresesalaten med godt brød til.
Crostini med tapenade
2 store baguetter
Olivenolje
Evt bladpersille
100 g svarte oliven
1 ts kapers
1⁄2 hvitløk
4 ss extra virgin olivenolje
1 liten håndfull mandler
100 g soltørket tomat
1⁄2 hvitløk
1 ss kapers
2 ts balsamicoeddik
2 ss extra virgin olivenolje
Kjør oliven, kapers, hvitløk og olivenolje i foodprosessor til en glatt blanding, eller bruk en stavmikser.
Skåld mandlene i kokende vann og ta av skallet. Rist dem deretter i en liten panne. De skal bli varme og bitte litt gylne, men pass godt på at de ikke blir brent.
Kjør soltørket tomat, hvitløk, kapers, balsamicoeddik, mandler og olivenolje i en foodprosessor til en glatt blanding, eller bruk en stavmikser.
Forvarm stekeovnen til 220 °C. Del baguettene i skiver, drypp noen dråper olivenolje på hver og stek dem i stekeovnen til de er gylne og sprø. La crostiniene avkjøles litt før du har på tapenadene og pynt gjerne med litt finhakket bladpersille.