Baketips

Er du glad i å bake? Følg Regal sine enkle og gode tips for perfekt bakeresultat.

Tips til den perfekte gjærbaksten

  • For å få en ekstra sprø skorpe på brødet ditt er det lurt å sprøyte vann inn i ovnen et par ganger under stekningen. Alternativt kan det stå en ildfast skål med vann i bunnen av ovnen under hele stekingen.
  • La nybakt brød avkjøle på en rist – uten håndkle over for å få en sprø skorpe og med håndkle over for å få en myk skorpe.
  • Pensler du bollene dine med egg? Tilsett da et knsp. salt med egget. Egget ditt blir da mindre seigt. Du kan også velge å pensle med vann istedenfor egg – dette gir også en nydelig sprø skorpe.
  • Hvetedeig hever best om den ikke er for tung. Husk å ha nok væske i deigen, og ta gjerne litt ekstra i dersom melet har tørket ut under lagring og du føler deigen trenger mer væske.
  • Sliter du med å få god heving på hvetebakst? Fyll kjøkkenvasken med så varmt vann du har. Sett en stekerist over vasken, og sett bakebollen på stekeristen. Legg et kjøkkenhåndkle over bolle og resten av stekeristen, så du stenger inne dampen fra vasken med håndkleet. Dampingen fra vannet vil sette i gang heveprosessen raskere.
  • Når bollene er ferdigbakt og avkjølt kan de gjerne fryses. Ved å varme de litt i ovnen etter opptining vil de smake som nybakte.
  • Blir bollene dine fort tørre? Pensle dem med litt melk eller vann, og sett dem inn i en varm ovn et kort øyeblikk. De vil smake som nybakte.

 

Tipsene er hentet fra www.regal.no.

Flettebrød