Walk in closet

Walk in closet er nemlig en stor drøm for mange. Et helt rom kun for garderoben, godt organisert i hyller og skap. Det er en drøm man tenker ikke er oppnåelig, men fortvil ikke, det finnes nemlig flere måter å lage et walk in closet på.

Mer system og orden

Har du dårlig planløsning hjemme som gjør det vanskelig å holde orden og system i garderoben, så kan det være verdt å se på muligheter for å forbedre garderobeløsningen. Kostnadene ved å bygge om til et walk in closet kan være verdt det dersom det betyr større grad av system og orden i hjemmet.

Er du så heldig at du har et stort soverom kan dette naturligvis utnyttes til å lage et walk in closet. Man kan enten bruke skillevegger eller sette opp en lettvegg som både er enkelt og billig. På den måten har du raskt et ekstra rom kun til klærne dine.

Har du ikke mulighet for et walk in closet på soverommet må man være mer kreativ, men det er ofte mindre justeringer som skal til for at man kan få oppfylt drømmen. Inngangspartiet er et klassisk eksempel som hos mange er upraktisk og kan utnyttes på en bedre måte. Har man et skråtak så kan man se på muligheten for å rette det opp og på den måten få bedre plass. Ofte har man også et kott som kun samler opp rot og ting man egentlig kan kvitte seg med. Tenker man godt igjennom planløsningen vil man i mange tilfeller finne plass eller områder i hjemmet som kan utnyttes bedre.

Et walk in closet - akkurat slik du vil ha det!

Når du så har funnet plass til et walk in closet i hjemmet ditt, kommer den morsomme delen – nemlig innredning!

Her er det en rekke ting å ta stilling til som; hva slags garderobeløsning har jeg behov for? Skal jeg ha garderobeskap eller åpent hyllesystem? Hva med belysning? Og ikke minst speil! Man vil ha det så enkelt og delikat som mulig, og ikke minst, enkelt å holde orden i!

Du bør starte med å tenke igjennom garderoben din og hva slags klær som skal oppbevares i garderoben. Er det snakk om mange lange kjoler, eller er det i hovedsak skjorter og dresser, eller kanskje du har en overflod av smykker eller sko? Hva slags type klær og tilbehør du ønsker å oppbevare er nemlig en viktig del av utformingen og innredningen av garderoben.

Når du har funnet ut hva slags type garderobeløsning du behøver, så kommer valget av garderobeskap og hyller. Vanligvis har man ikke dører foran hyller og skap i et walk in closet, men dette er selvfølgelig opp til deg. Kanskje du ikke ønsker dører for hele garderoben, men deler av den? I så fall anbefaler vi at du bruker andre rom i hjemmet som inspirasjon for valg av garderobeskap og fronter. På den måten får du et hjem med en helhetlig og gjennomtenkt stil.

Tilslutt kommer belysningen. Garderoben må være godt opplyst både for å kunne finne frem til klærne du leter etter, men også at det er tilpasset til å prøve klær og antrekk. Her burde man også investere i et godt helfigursspeil, og plassere speil i ulike deler av garderoben slik at man enkelt kan se antrekket fra flere vinkler.

Det er mange ting å tenke igjennom når man skal lage et walk in closet, men ta kontakt med oss - så hjelper vi deg med å oppfylle drømmen din!

Skal du pusse opp badet?

Da burde du se vår artikkel Inspirasjon til ditt nye bad